industriële uitbouw | jaren 30 woning | Utrecht

De basis voor deze uitbouw vormen de industriële look en de jaren 30 elementen, die reeds in de bestaande woning aanwezig zijn. Dit ontwerp bewijst dat bouwstijlen goed met elkaar gecombineerd kunnen worden, mits op de juiste manier.

industriële stijl

De donkere pui vormt de basis voor de industriële sfeer en wordt extra benadrukt door de gebruikte kleuren en materialen. Wit, grijs, zwart, staal, beton en hout zijn typisch elementen voor een industrieel interieur. 

Omdat de gevel op het zuiden ligt is gekozen voor een aluminium pui in plaats van een stalen pui. Echter doet dit niet onder aan de look and feel van de gewenste stijl.


kookeiland & jaren 30 maten

Het is passen en meten: een kookeiland met bar in een jaren 30 woning. Doordat de eettafelbank tegen de wand geplaatst is ontstaat er voldoende loopruimte voor een kookeiland. Tevens zorgt de verspringing van eettafel, kookeiland en zitje voor een ruimtelijk en speels effect.

 

behoud jaren 30 woning

Ook in deze woning is het van belang dat de jaren 30 stijl deels behouden blijft. Daarom is gekozen om de bestaande klassieke ensuite te behouden. Andere elementen die typisch jaren 30 zijn, zijn de stucplint in het plafond en de houten visgraatvloer.

 

haard in de aanbouw

Een zitje in de zon en een gashaard zijn twee belangrijke wensen. Door deze te combineren in de uitbouw is de ruimte bij de pui optimaal benut. Men kan heerlijk in de zon zitten, maar ook genieten van de haard. De haard is tevens zichtbaar vanaf de eettafel en het kookeiland, omdat deze aan twee zijden van glas is.

Om één geheel te maken van de bestaande ruimte en de uitbouw loopt de zitbank door in de schouw. De bank en de schouw vormen dus samen één ontwerp. De betonlook van de bank zorgt wederom voor de industriële uitstraling.


Aannemer: Erik Kers

portfolio | uitbouw Tuindorp Utrecht