inrichting hoofdkantoor | KinderRijk Amstelveen

De inrichting hoofdkantoor van KinderRijk moest nodig onder de loep genomen worden door de verhuizing naar een nieuwe locatie in Amstelveen. Maar hoe moest het interieur van het hoofdkantoor van kinderopvang eruit zien?

“Tot nu toe alleen maar blije mensen die zich thuis voelen, ‘echt KinderRijk’ roepen

en heel tevreden zijn met het eindresultaat.” Anja Hol

basis ontwerp hoofdkantoor

Om het interieurontwerp aan te laten sluiten bij de KinderRijk uitstraling, vormen het programma van eisen en de KinderRijk marketing uitingen de basis voor het ontwerp. Daarom is er gekozen voor het kleurenpalet met KinderRijk roze, grijs en wit. Daaraan zijn de materialen hout, kurk en planten toegevoegd als verwijzing naar de natuurlijke en groene speelterreinen van de kinderdagverblijven. 
Iedere vergaderruimte is voorzien van een typisch KinderRijk poppetje, waardoor iedere spreekruimte zijn eigen herkenningspunt heeft. Verder vormen de poppetjes, samengevoegd in een patroon, het glasfolie van de overlegruimten.

 

indeling hoofdkantoor

Aanvankelijk was gekozen voor een open kantoor inrichting met kantoortuinen. Echter is voor verschillende afdelingen een geluidsbarrière gewenst. Daarom is de afwisseling van ruimtes met glazen wanden en kleine kantoortuinen een goed alternatief. Hierdoor blijft het gewenste open karakter in het hoofdkantoor toch deels overeind. Daarnaast schermen de lage kasten de kantoortuinen af van de looproute, maar behoudt het interieur toch haar transparantie.

 

aanpassingen inrichting

Aanvankelijk is gekozen voor een volledig nieuwe inrichting. Echter gooide Corona roet in het eten. Maar dit vormde voor het ontwerp geen probleem, omdat de basis sterk is. Wanneer grote gebaren gemaakt worden in een ontwerp door bijvoorbeeld de toepassing van grote kleurvlakken (vloeren en wanden), blijft het ontwerp ondanks de aanpassing van kleinere elementen overeind. Daardoor is het mogelijk om het bestaande meubilair te hergebruiken.

 

Opdrachtgever: KinderRijk

Samenwerking: Stone Projectmanagement

portfolio | kantoor interieur KinderRijk