kantoor interieur | Pieters Bouwtechniek Delft

Een compleet nieuw kantoor interieur voor het constructeursbureau Pieters Bouwtechniek voor de nieuwe locatie in Delft. Noodzakelijk om bij de basis te beginnen, net zoals een schilder met een nieuw wit doek.  

basis interieur

Om te zorgen dat het interieurontwerp bij het bedrijf Pieters past, vormen het programma van eisen, de typische constructiematerialen en de Pieters huisstijl de basis voor het ontwerp. Dit resulteert in het gekozen materiaal- en kleurpalet: zwart (staal), wit, grijs (beton), blauw (Pieters) & hout. Daaraan is de wens van planten en project afbeeldingen toegevoegd. 
De betonlook is doorgevoerd in de vloer en één wand in de opvallend glazen vergaderruimte. Alle overige wanden zijn fris wit en bieden daarmee contrast en een mooie plek aan de foto’s van de Pieters projecten, zowel klein als groot. 

De toepassing van de houten schotten, kozijnen en deuren geven samen met de planten een warm accent aan het kantoor interieur.

 

indeling kantoor

In verband met het gewenste daglicht tijdens het werken, zijn de bureau’s en kantoren direct aan de ramen geplaatst. Om het werken in de kantoor tuin enigszins rust te bieden vormen de glazen vergaderruimte en lunchruimte een buffer. Door verschillende materialen toe te passen voor de looproutes en werkplekken, ontstaat een inkadering van de verschillende functies. Dit biedt overzicht en helderheid in de inrichting. Tussen de werkplekken zijn hoge plantenbakken geplaatst om meer privacy te bieden aan de werkplekken.
 

interieur maatwerk

Door maatwerk kasten te gebruiken krijgen de printer en andere essentiële elementen een onopvallende plek. Niet alleen de kasten, maar ook de eiken zijschotten en kozijnen zijn maatwerk. Hierdoor komen de materialen en kleuren passend en gebalanceerd terug op verschillende plekken in het interieur en vormen de meubels en vaste elementen één mooi compleet geheel.

 

 

Opdrachtgever & projectmanager: Pieters Bouwtechniek Delft 

 

portfolio | kantoor interieur Pieters