samen ontwerpen

gebruiker centraal

esthetisch sterk

 

Een kennismakingsgesprek is van groots belang. Dan kunnen we bepalen of er een ‘klik’ is. Een juiste ‘klik’ is zeer belangrijk voor de samenwerking en natuurlijk voor het slagen van een ontwerp.

aanpak wonen

Er zijn duizend-en-een mogelijkheden voor een verbouwing, maar welke past het beste bij jullie wensen en eisen? Om daar inzicht in te brengen ga ik met jullie in gesprek. Dit is de start van fase 1. 

Fase 1. We stellen samen het Programma van Eisen op dat als uitgangspunt dien voor het schetsontwerp. 3 verschillende schetsontwerpen leg ik aan jullie voor om vervolgens deze 3 samen tot een ontwerp te kneden dat specifiek voor jullie is ontwerpen en dus voor het grootste deel aan jullie eisen en wensen voldoet. 

Fase 2. Om te zorgen dat de aannemer datgene bouwt wat jullie ook echt daadwerkelijk willen, maak ik voor het definitief ontwerp plattegronden, geveltekeningen en alle andere noodzakelijke documenten. Hierop wordt veel vastgelegd. Van materiaal & kleur van de kozijnen tot lichtpunten en dimmers. Van locatie koelkast & vaatwasser tot afmetingen & materiaal pui. 

Fase 3. Het kan zijn dat volgens het bestemmingsplan de verbouwing niet vergunningsvrij gerealiseerd mag worden. Er zal bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden. Deze stap kan ik voor jullie compleet verzorgen. 

Fase 4. Wanneer de aannemer dan uiteindelijk met de (ver)bouw gaat beginnen is het heel belangrijk dit goed te begeleiden. Deze bouwbegeleiding kan uiteraard zelf, maar mochten jullie er geen tijd voor hebben, dan behoort dit ook tot een van de mogelijkheden.

aanpak werken

Bij ieder ontwerp zijn de wensen en eisen van de opdrachtgever leidend. Dit in combinatie met mijn vertaling van de huisstijl naar een kleur- en materialenpalet vormen de basis voor het ontwerp.

Niet alleen de nieuwe kantoorlocatie krijgt mijn aandacht, maar ook de bestaand locatie/inrichting. Naast dat het belangrijk is om te inventariseren welke elementen mee moeten, is het ook van belang welke onderdelen in de inrichting goed functioneren.

Een sfeerbeeld of moodboards toont aan welke richting ik met het interieur op wil qua look & feel. Wanneer dit akkoord is, vormen het kleur- en materialenpalet, de 3D afbeeldingen en de meubels een compleet plaatje van het nieuwe kantoorinterieur.